tiistai 21. toukokuuta 2013

Uutta ja vanhaa lasia | Old and new glass


Vähän taannoisia lasiostoksia. Lasiset teekupit ja vaasi löytyivät kirppikseltä, kannellinen purkki on ehtaa Ikeaa.

Viimeksimainittuun säilöin kosmetiikkakäyttöön tarkoitetun kookosöljyn. Onhan se kivempi, ettei paistinpannulle ja selkänahkaan kauhota samasta astiasta. Yritin ensin kirppiksiltä metsästellä kippoa joka täyttäisi kaikki minun vaatimukset (pienehkö, riittävän laakea ettei tassu jää jumiin, tiskauksen kestävä, kannellinen, riittävän hyvän näköinen että kärsii jättää olohuoneen pöydällekin pyörimään), mutta sellaista ei jostain kumman syystä tullut vastaan joten Ikeaan piti turvata tässäkin asiassa. Ehkä vielä joskus törmään unelmieni kippoon. Sitä odotellessa Ikea-purkki kelvatkoon.


Lasisia teekuppeja olin etsiskellyt jo jonkin aikaa niinkin tarpeelliseen tarkoitukseen kuin teeruusukkeiden hauduttamiseen. Onhan se nyt paljon kivempaa lasin läpi ihmetellä kukan aukeamista. Nämä löytyi yhteishintaan 1,50 e Valintakirppikseltä. Vasta kotona huomasin, että jos ihan tarkkoja ollaan niin ne eivät ole pari, vaan toisessa menee huomaamaton raitakuvio kyljessä. Mutta ei meillä olla niin tarkkoja!


Kuten ylimmästä kuvasta hyvin näkyy, vaasi oli ostaessa aavistuksen samea, mutta minä vihmeränä tyttönä ajattelin että no kyllähän se pesemällä puhdistuu! Minä tiskaan. Ei tapahdu mitään. Minä laitan etikkaa likoamaan lämpimään veteen ja tiskaan. Ei tapahdu mitään. Minä turhaudun, kaadan kiehuvaa vettä ja etikkaa ja tiskaan. Tapahtuu halkeama pohjaan. Kyllähän minä periaatteessa tiesin, ettei lasi ja kiehuva vesi tule toimeen, mutta silti piti vaan kokeilla. Onneksi vaasi on edelleen vedenpitävä, muuten olisi keljuttanut aika paljon. Mutta harmaus se vaan ei lähtenyt, kehno.

Some recent glass purchases. I had been looking for a nice pair of glass tea cups to brew tea rosettes in, so these were a nice find on a flea market. The vase is also second hand. I tried to clean it but nothing seemed to work, so I made a fatal mistake and poured boiling water into it. I knew glass and boiling water don't mix well but I still had to try. End result: crack in the bottom. Luckily it still holds water so I don't feel too stupid. The lidded jar is pure Ikea to hold coconut oil for cosmetic purposes. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti