torstai 29. elokuuta 2013

Lempiblogeja | Favorite Blogs: A Minimalistkuva: A Minimalist
A Minimalist kiinnitti jo talvella huomioni pohdinnoillaan siitä, mihin myymättömät vaatteet joutuvat kauppojen hyllyistä. Tuon jälkeen blogi ehti jo kertaalleen lopettaa mutta teki onneksi paluun shoppailupainotteisen blogosfäärin järjen ääneksi. Harmi kyllä nuo mainitsemani postaukset ovat kadonneet bittiavaruuteen, mutta niistä jäi ainakin itselleni pysyvä kaiherrus siitä, mitä kaikille niille vaatteille tapahtuu yön pimeydessä, kun kuluttajat nukkuvat. 

A minimalist keskittyy tiedostavaan kuluttamiseen ja ennen kaikkea kuluttamisen vähentämiseen. Silloin kun ostetaan, tehdään järkeviä ja kestäviä valintoja. Blogin pitäjä emmikoo näyttää, että suppeallakin vaate- ja kenkävarastolla voi pärjätä pitkälle. A Minimalist on niin aiheen, ulkoasun kuin kieliasunkin suhteen laadukas ja kiinnostava blogi.

Tässä muutamia ajatuksia herättäviä postauksia joihin kannattaa tutustua:

Kuinka paljon on tarpeeksi
"Kuinka paljon tai vähän voi omistaa, jotta saa oikeuden tituleerata itseään minimalistiksi? Onko olemassa jokin maaginen rajapyykki, jonka jälkeen voi tyytyväisenä todeta omaavansa minimalistisen, tarkkaan editoidun vaatekaapin?"

"Jos olet tilanteessa, jossa oma kulutuskäyttäytyminen ahdistaa tai mietyttää, vaatteita tuntuu olevan aivan liikaa, etkä tiedä, miten tilannetta kannattaisi lähteä purkamaan, ei ratkaisu ongelmaan löydy ainakaan uuden ostamisella. Tällaisessa ähkytilanteessa tein itse päätöksen olla ostamatta yhtään mitään vaatteisiin liittyvää ennalta määräämättömäksi ajaksi (lopulta lakko kesti useita kuukausia) ja se oli monien huonojen päätösten jälkeen paras tekemäni ratkaisu pitkään aikaan."

Ostatko todelliselle vai kuvitteelliselle minällesi
"...Jotain on kuitenkin jäänyt miettimättä - ostanko tämän todellista vai kuvitteellista elämäntyyliäni ajatellen? Olenko ajatellut tyyliä, jollaisen toivon tai kuvittelen minulla olevan vai sitä tyyliä, jonka mukaan tosiasiassa pukeudun?"

Emmikoon inspiroimana olenkin vakavasti harkinnut ostolakkoa sekä jonkinlaista paluuta kuuden vaatteen haasteen pariin, mutta katsellaan miten harkinta etenee.

Kaikki sitaatit ovat linkatuista blogiteksteistä lähtöisin.


One of my favorite blogs in Finnish is called A Minimalist. It is concentrated on conscious consuming, buying less and better quality. The writer also made me think about where do all the unsold clothes go. Thinking about that gave me chills. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta jutusta! Tuota myymättä jäävien vaatteiden kohtaloa käsittelevää postausta on moni kaivannut ja työn alla on saada aihetta käsittelevä postaus kirjoittetua uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, ilo on nostaa tällaisia hyviä blogeja esiin. :) Ja vaikka uudelleenkirjoittaminen onkin ihan hanurista, uskoisin että noille nimenomaisille postauksille on sen verran paljon kysyntää ettei vaiva mene hukkaan. Mitä useammat aivot jäävät ajattelemaan asiaa, sen parempi.

      Poista