keskiviikko 28. elokuuta 2013

Keräilyalusta DIY | Clipboard DIY

Joku muistanee,  kun helmikuussa pähkäilin keräilyalustaongelman kanssa. Selasin selaamasta päästyäni nettiä siinä toivossa, että löytäisin kivan näköisiä ja edullisia kirjoitusalustoita, mutta jostain syystä se tuntui olevan mahdoton yhtälö. Sitten, kun alkukesästä olin auttamassa maalauksenopettajaani ripustamaan näyttelyään, ratkaisu tippui syliini: hänellä oli mukanaan mustaksi maalattuja vanerilevyjä, joihin hän oli kiinnittänyt runojaan pienillä nauloilla. Musta vaneri näytti hyvältä ja jälleen päässä kävi naks kun hoksasin, että minullahan on samaa materiaalia kotona vaikka missä määrin. (Vaneri tuntuu olevan ratkaisu kaikkeen.)  

Kun pohjamateriaali oli selvillä, tein tutkimustyötä ja selvisi, että paperipuristimia saa netistä överipaljon halvemmalla irtokappaleina kuin pahvi- tai muovilipareeseen kiinnitettynä. Niinpä tilasin kuuden kappaleen pussin hintaan 3,50 askartelukaupasta, jota en kyllä enää muista. Maalasin kotoa löytyneen (hieman kieron) vanerilevyn nestemäisellä musteella (joka loppui harmillisesti hieman kesken joten lopputulos on melko kulahtaneen musta) ja siinäpä se. 

Harkitsin ensin puristimien kiinnittämistä levyyn, mutta totesin olevan järkevämpää jättää ne irtonaisiksi, niin levyyn saa huomattavasti monipuolisempia kollaaseja. Ja kun puristimet loppuvat kesken tai haluaa saada jotakin kiinnitettyä levyn keskelle, washi-teippi pelastaa. Toisaalta kokonaisuus saattaisi näyttää jotenkin siistimmältä, jos puristimet eivät töröttäisi levyn reunojen ulkopuolella. Who knows, ehkä jossain vaiheessa liimaan/naulaan/ruuvaan puristimet levyyn kiinni, mutta olkoon nyt noin. Kun ei sille ole edes paikkaa seinällä. 

In February I was dealing with a clipboard dilemma. I wanted to have a clipboard display, but it seemed that there was no such thing as nice-looking, affordable clipboards. Then, much later, I figured out the materials to make one myself. I used plywood board that I tried to paint black with ink, but unfortunately the ink ran out and left me with a sadly gray end result. I'm still not quite sure whether to attach the clips to the board or leave them as they are. This way it has more options on how to hang stuff on it, but it might look more finished if the clips weren't poking out like they do now. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti