tiistai 13. elokuuta 2013

Kohti luonnollisempaa: Santen puuteri ja meikkivoide | Natural life: Sante stone powder and make-up creamOlen lykännyt ja lykännyt luonnonkosmetiikkameikkivoiteen ja -puuterin hankkimista jo pitkän aikaa, koska ne ovat sellaisia tuotteita joiden hankkiminen netistä ilman etukäteen testaamista on melkoista arpapeliä. Jostain syystä olin kokonaan missannut sen tiedon, että joensuulaisessa kauneushoitola Eco Beautyssa on tarjolla laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa. Kun toveri sitten valaisi minua tästä seikasta, ei enää ollut mitään estettä puuterin ja meikkivoiteen hankkimiselle. 

Meikkipohjana olen käyttänyt kohta pari vuotta Lily Lolon mineraalipohjaa (luonnonkosmetiikkaa siis sekin), mutta kaipasin kuitenkin meikkivoidetta sen rinnalla käytettäväksi. Puuteri puolestaan on ollut tavallista kosmetiikkaa, mutta nyt kun sekin alkoi vedellä viimeisiään niin sain hyvän syyn ottaa härkää sarvista. Ei muuta kuin Eco Beautyyn ja myyjän pakeille.

Meikkivoiteen valintaa alustin lueskelemalla netistä arvioita ja kommentteja eri luonnonkosmetiikkavoiteista. Vahvimmat vaihtoehdot olivat Laveran, Dr. Hauschkan ja Santen meikkivoiteet ja päädyin omia tarpeitani ja hyviä arvosteluja seuraten valitsemaan viimeksi mainitun. Se on myös hinta-laatusuhteeltaan ihan järkevissä mittasuhteissa, 30 ml:n pumppupullo maksoi 17,40, eli samoissa hintaluokissa liikuskellaan kuin normikosmetiikassakin. Puuteriksi valitsin loogisesti Santen puristepuuterin, joka on samanhintainen kuin meikkivoidekin. 

Yhden päivän testauksen perusteella Santen meikkivoide on miellyttävän tuntuinen iholla ja on kestänyt menossa mukana karkailematta naamalta. Voide ei ole kovinkaan peittävää, yksi ohuehko kerros vastaa suunnilleen kevyttä mineraalipohjaa eli täysin tasaisen virheetöntä nassua sillä ei saa. Useamman kerroksen levittäminen päällekkäin osoittautui myös haastavaksi: ensimmäinen kerros lähtee rullautumaan alta, kun päälle yrittää levittää uutta. Jos haluaa peittävämpää jälkeä, pitää siis yrittää saada heti ensimmäisestä kerroksesta riittävän paksu. Voiteen tuoksu on makeahko, mutta se ei onneksi jää naaman ympärille leijumaan koko päiväksi. 

Puuteri on samoin vain kevyesti peittävä, mutta pysyy kasvoilla hyvin (lisäsin sitä vain kerran päivän aikana). Tuoksu on yhtä makea kuin voiteessakin, ja tästä olikin myyjän kanssa puhetta että tuoksunsa takia Santen tuotteet eivät välttämättä sovi kaikille. 

Ainoat valittamisen aiheet tulevat oikeastaan lähinnä teknisistä seikoista, ei niinkään puuterin itsensä toiminnasta: rasia on melko kookas ja painava suhteessa muihin joita olen käyttänyt (esim. Lumene ja Oriflame), joten sen roudaaminen vaikkapa pienessä iltalaukussa ei suuremmin houkuttele. Toisekseen rasian mukana ei tule omaa puuterivippaa, vaan se täytyy hankkia erikseen (jos ei sellaista jo omista). 

Ainakin tässä vaiheessa olen tyytyväinen hankintoihini, enkä ollenkaan kaipaa perinteistä meikkivoidetta! Eco Beautysta ja muista Joensuun luonnonkosmetiikka-apajista kertoilen myöhemmin vielä lisää, stay tuned.

Hankimani tuotteet olivat
Sante Soft Cream Foundation No. 01 
Sante Compact Powder No. 01 ja
Sante Goji Power Body Lotion (jota en ole vielä testannut)I finally purchased my very first natural cosmetic make-up cream and stone powder. Both were by German brand Sante and after one day of testing I am very pleased. They leave a light, fresh feeling on my face and stay put the whole day. I only needed to add powder once, so that's not too bad. The fragrance is rather sweet, but luckily it doesn't linger. I really don't miss the "traditional" make-up base at all! 

2 kommenttia:

  1. Mulla itselläni on traumat rullautuvista meikkivoiteista ja mielikuvani olikin, ettei luonnonkosmetiikalla vaan voida saada aikaan pelittävää meikkivoidetta. Mutta kyllä vain se on mahdollista, Zuiin meikkivoide on meinaan sellainen, toimiva tapaus siis:) Se on lisäksi aika peittävä, omalla sekaihollani on toiminut parhaiten vähän kuin bb-voiteena, alle en siis laita mitään kosteusrasvaa ( monta kertaa kosteusrasvat voivat saada meikkivoiteen rullaamaan mutta ilmeisesti sinun tapauksessa ei ole siitä kyse..en tiedä, auttaisko siveltimellä levitys tuohon kerrostamsiongelmaan, ainakin sellaisella shiseidotyylisellä siveltimellä pitäisi saada peittävä pohja, kun siis töpöttää meikivoiteen paikoilleen..kickseissä myydään saman tyylistä bb-voidesivellintä, jonka itsekin omaan :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut muiltakin kiitosta Zuiin meikkivoiteista, mutta ovat sen verran hinnakkaampia että olen joutunut jättämään testaamisen sellaiseen elämäntilanteeseen, jossa tuloja on vähän enemmän kuin nyt. :D Sivellintä en olekaan koskaan kokeillut meikkivoiteen levittämisessä, sen voisi ottaa työn alle seuraavaksi. :) Tuon Santen voiteen olen töpsötellyt sienellä, kun huomasin ettei sormilla levittäminen ole yhtään hyvä ajatus (tämä pitäisikin ehkä mainita tuolla tekstissä).

      Poista