torstai 21. maaliskuuta 2013

Vanhenemishommia | Getting Older

Eilen vanhetuin taas vuoden lisää. En juhlinut mitenkään erityisen villisti mutta kiva päivä oli silti. Just semmoinen kuin syntymäpäivän pitääkin. Ensimmäiseksi aamulla silmät osui jääkaapin ovessa roikkuviin Ilosaarirock-lippuihin. Isäntä oli ostanut ehkä parhaan mahdollisen synttärilahjan. Hämmentävää miten se aina osaa. 


Kävin kaupasta kakkutarpeita ja ostin samalla keikalla itselleni tulppaanikimpun. Päätin tehdä tästä perinteen, jonka aloitin viime vuonna Tanskassa ollessani. 


En ole ostanut teetä varmaan puoleen vuoteen ihan siksi että miun teehylly tursuu vanhoja pussinjämiä jotka on enemmän tai vähemmän syystä jääneet juomatta (kyllä, sellaistakin kuin "paha tee" on olemassa). Sinnikkäästi olen niitä koettanut tuhota, mutta nyt päätin hemmotella itseäni synttärin kunniaksi investoimalla hyvään teehen, sellaiseen jota voi juoda silloin kun ei oikeasti yhtään kiinnosta vetää jotain ikivanhaa ja ällömakeaa rooibosta. Keisarin morsiameen voi aina luottaa. 

Teepussin kanssa kuvassa poseeraa pohjoiselta toverilta joululahjaksi saatu ihana teepannu mukeineen. En olekaan muistanut sitä erikseen esitellä että kahtokkee miten ihana! No nyt on sekin tehty. Asianosaiselle vielä kerran kiitos. 


Koska koko päivässähän oli omalta osaltani kyse silkasta hedonismin juhlasta, olin tilannut itselleni jo aikaisemmin Joliesta synttärilahjaksi sellaista kosmetiikkaa johon en muuten olisi ehkä raaskinut sijoittaa.  Toinen on L'atelier des Délicesin niin sanottu misellivesi eli meikinpoistovesi, toisessa rasiassa puolestaan on aprikoosinkiviöljyä kuivan ihon hoitoon. Näitä puteleita esittelen tarkemmin sitten kunhan olen niitä perusteellisesti testaillut. Parin sipaisun ja nuuskuttelun jälkeen ei vielä pysty paljonkaan sanomaan. 


Kakun kanssa meinasi olla vaikeuksia päättää, että minkälaista sitä nyt tekis. Että kun vois tehdä ihan just semmosta kun ite tykkää ja valinnanvaraa on niin maan saakelisti netin syövereissä. Päädyin sitten tekemään banoffee pien eli banaanitoffeepiirakan. Voin kertoa toverit, että on muuten niin örsömakea (sananlainasta kiitos toveri S) torttu että ei oo toista! Digestivekeksipohja, kinuskisoossia, banaania ja kermavaahtoa. Huh ja terve. Kyllä suomalaiseen makuun melkein kaipais jotain rahkaa tai muuta vähän taittamaan tuon kinuskin imelyyttä. 


Kakkua syömään ilmestyi illalla tovereita, jotka toivat mukanaan vielä lissee kukkia ja lissee kakkua! Voi herkkuja. Sain myös kertakaikkisen ihastuttavan lintukaulakorun jonka toveri T oli omin pikku kätösin pannut kasaan ihan minua ajatellen. Ihana toveri.  

Toverilointien ja herkuttelujen lisäksi juhlistin syntymäpäivää myös laittamalla soimaan Amélie-leffan soundtrackin ja lukemalla kirjaa. Aamulla päätin, että teen vaan sellaisia juttuja joista tykkään ja joista tulee hyvä mieli, kun sen gradun kanssa stressaamisen sai sitten aloittaa taas tänään. Ja teki hyvää pienelle ihmiselle moinen pötköttely ja ihtensä hemmottelu. Kannattais tehä toistekin. 


Tänään kun palautekeskustelu professorin kanssa ja monen tunnin kirjastossa istuminen olivat jo palauttaneet tehokkaasti maanpinnalle, posti toi terveisiä siskolta Englannista. Jee! 


Yesterday morning I decided to make my birthday the kind of day when I do only the things I like to do. So I bought myself some flowers and good tea, baked a banoffee pie and read a novel. Some friends visited me in the evening and they brought me more flowers and cake and also the wonderful bird necklace in second to last picture. Also, my sister sent me a card from England. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti