torstai 3. huhtikuuta 2014

| EkohuulirasvoistaHuulirasvahan on vähän semmoista, että sanotaan ettei sitä pitäisi käyttää liikaa tai muuten huulten iho tulee siitä riippuvaiseksi. Tiedä hänestä miten lie asian laita todellisuudessa, mutta kuivaihoisena kärsin myös tosi pahasti rohtuvista ja halkeilevista huulista ja kannankin sen takia jatkuvasti huulirasvaa mukana. Jos tilanne pääsee tosi pahaksi, silloin sudin yleensä iltaisin huuliin paksun kerroksen Skin Foodia.Luonnonkosmetiikan huulirasvoista olen kokeillut nyt neljää merkkiä: Laveraa, Santea, Flow Kosmetiikkaa (joka puuttuu kuvista koska hukkasin sen) ja viimeisimpänä Dizao Organicsia. Muut olen ostanut omalla rahalla, viimeksi mainitun sain blogin kautta*.Laveran ja Santen huulirasvat ovat perusolemukseltaan sellaisia paksun ja rasvaisen tuntuisia. Laveran pääraaka-aineita ovat oliiviöljy ja mehiläisvaha, Santen puolestaan risiiniöljy ja kandelillavaha. Huulille levittäminen vaatii vähän raskaampaa otetta ja huuliin jää pitkäksi aikaa melko tahmea tuntu (varsinkin Santesta). Laveran huulirasva ei maistu eikä haise oikeastaan miltään, Santen pitäisi olla vaniljainen mutta ei sitä kyllä juuri erota. Näistä kahdesta pidän Laverasta enemmän, Sante on vähän liian paksua settiä.Kotimaisen Flow Kosmetiikan huulirasvoista kokeilin Laventeli-piparminttua ja tykkäsin siitä kovasti. Siinä oli sellainen aavistuksen blistexmäinen jälkikihelmöinti ja se oikeasti jätti huuliin kosteutetun tunnun. Flow ja Dizao Organics ovat keskenään samantyyppisiä, vähän kevyemmän tuntuisia huulirasvoja kuin ensin mainitut Sante ja Lavera. Ne levittyvät helpommin eivätkä jätä sellaista vahaisen nihkeää kerrosta huuliin. Flow'n rasvan pohjana on mehiläisvaha, Dizaon pääraaka-aine on risiiniöljy.

Jos näistä neljästä pitäisi valita, ottaisin Dizaon tai Flow'n huulirasvan. Toistaiseksi kuitenkin kuskaan jokaisessa laukussa eri rasvaa.

Laveraa ja Santea saa ihan Prismoista, hinta on muistaakseni jotain 3-4euron paikkeilla. Flow'n huulirasvan ostin Lifesta n.5,90e ja Dizao Organicsia saa ainakin Silkwaylta. Kyseessä on ymmärtääkseni Suomessa suhteellisen uusi luonnonkosmetiikkamerkki. Ihan jees, että luonnonkosmetiikkatarjonta ja valikoima kasvaa täälläkin koko ajan.

*Tuote saatu Silkwaylta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti