torstai 7. helmikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää Charles Dickens! | Happy Birthday mr. Dickens!

Tänä vuonna parasta kuukauden vaihtumisessa on se, että saan kääntää joululahjaksi saamastani Kate Beaton -kalenterista uuden sivun ja höhötellä ääneen.

Kuva: Kate Beatonin Hark! A Vagrant -kalenteri "There she blows!" vuodelle 2013.

Ja kun jo silloin kalenterin saatuani puhuin siitä, että voisi viettää erilaisia kirjallisia merkkipäiviä, niin tänään tuli mieleeni että tehdäänpäs nyt niin! Oli nimittän Charles Dickensin syntymäpäivä, Happy Birthday Mr. Dickens! Jos herra vielä eläisi, tänään olisi tullut täyteen 201 vuotta (jos laskin oikein humanistiaivoillani). 

Nämäkin kuvat Kate Beatonin kalenterista. Ettei nyt vaan tule väärinkäsityksiä.
Mitään järisyttäviä bileitä en Dickensin kunniaksi tähän hätään keksinyt, mutta kaivelin kuitenkin kirjahyllystä omistamani Dickensit ja selailin niitä ja etsin kivoja sitaatteja ja otin tietysti kuvia. (Yhtäkään niistä en siis vieläkään ole saanut aikaiseksi lukea, hömhöm.)

Kuten ulkomuodostakin voi ehkä päätellä, Great Expectations ja The Pickwick Papers on löytyneet aikanaan kirpparilta (Lieksasta, muistelisin). Oliver Twist on suomeksi ja sen kalastelin joskus suomalaisen alepokkarilaarista. (Hassu sana.)


Pakko rakastaa tätä kantta. 


Näin alkaa Pickwick-kerhon jälkeenjääneet paperit.


Ei mulla muuta kuin että hyvää dickensinpäivää, lukekaa kirjoja! 

PS. Pakko myöntää, että Runebergin päivänä tein kyllä torttuja, mutta en lukenut yhtään Runebergin tuotantoa. 

I really enjoy my Kate Beaton -calendar which told me today that it is mr. Charles Dickens' 201st birthday. Or it would be, were he still among us. Anyway, to celebrate his birthday I took out my small collection of his works that I have in my bookshelf and decided to show them off a little. (And I have to confess I haven't read them yet. I'm going to fix that as soon as my thesis is done, though.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti