sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pikkujoulut

Pikkujoulut tuli ja meni ja olipa kivaa. (Miks tämä kuulosti  nyt kovin sarkastiselta. Oli siis oikeasti kivaa. :D) Kavereita pitäis kutsua käymään useamminkin, ilman mitään sen kummempaa syytä. Ehkä vähän vähemmän kerrallaan, tällä kertaa oli aika maksimimäärä vieraita ahdettuna meidän pieneen kämppään. Siks toisekseen mie otan tämmösten kekkerien järjestämisen ehkä vähän liian touhukkaasti ja sit mie aina puuhaan ihteni puhki ennen pileitä. 

Joka tapauksessa, perjantaina leivoin puolivahingossa pipareita. Alun perin tarkoitus oli vain kokeilla miten Chocochilistä bongaamani piparkakkutaikinatryffelit toimisivat, mutta sitten tajusin että sitä taikinaa on ihan sikana eikä sitä kaikkea ehkä kuitenkaan kannattaisi pyöritellä tryffeleiksi (jos ei muuta, niin ainakin se olisi vienyt koko illan ja olisin missannut Satellite Storiesin keikan). Tein sitten lopun taikinan pipareiksi. 

Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä kun käytin kaupan piparkakkutaikinaa ja pakko sanoa, että äiteen tekemästä taikinasta tulee paljon parempia pipareita! Vielä kun itsekin oppis tekemään samanlaista. Siinä vaiheessa kun aloin kaulita taikinaa, tajusin että kyllähän mulla ikkunassa ja ovessa roikkuu piparkakkumuotteja, mutta ei mulla ole yhtä ainutta muottia säästettynä varsinaista tarkoitustaan varten. En ollut vissiin suunnitellut leipovani pipareita. Muotin puutteessa tein sitten oman yksinkertaisen piparidesignin joka oli suhteellisen nopea toteuttaa veitselläkin. Ja ne yrittää siis olla joulukuusia, vaikka näyttävätkin kyllä enemmän nuolilta. Molempiparempi, kai.Lauantai-illan juhlapöydästä en tietenkään muistanut ottaa kuvaa ennen kuin se oli jo raadeltu, mutta onpahan nyt sitten sitä arkirealismia taas tarjolla. Tällä kattauksella ei ehkä voiteta kilpailuja, mutta kaikki taisivat kuitenkin saada syödäkseen. Menussa oli siis suklaakookosleivoksia (ding dongs!), piparkakkutaikinatryffeleitä, pipareita ja aurajuustoa (oli muuten ensimmäinen kerta kun kokeilin itse tätä makuyhdistelmää. Hyvin jännä on.), toveri S:n tekemiä somia pieniä joulutorttuja, kanasalaattia, cocktailpiirakoita ja munavoita ja sitten tietysti glögi-kahvi-tee-valikoima.  

Ilta meni kivasti ja opittiinpa uusi seuraleikkikin. Näytti varmasti viisaalta kun kaikki istui lattialla ringissä kylki kyljessä ja tökki sormiaan milloin mihinkin suuntaan. :D


Tänään on sit köllöttelypäivä. 

...Paitsi että jos mie vähän paketoisin lahjoja. Tai pesisin pyykkiä. Tiskejä pitäis ainakin pestä. Mutta ehtiihän tuota myöhemminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti